ÚJ SLS MENTES SAMPONOK

  •          vegán
  •          parabénmentes
  •          SLS mentes

Mi az az SLS?

A nátrium (sodium) lauril szulfát (SLS) az egyik legelterjedtebb tisztítószer, tisztálkodási szer hatóanyag. Hatékony zsíroldó vegyület (anionos felületaktív anyag) segít eltávolítani a zsíros, olajos szennyeződéseket akár a bőrünkről, a hajunkról, a szánkból vagy bárhonnan a lakásban edényeinkről, a csempéről, padlóról. Az SLS-t széles körben alkalmazzák, mert számos kedvező tulajdonsága van, nemcsak mosásra jó, de alkalmas nedvesítésre és habképzésre is. Megtaláljuk ipari tisztítószerekben,  például autómosó, ipari zsírtalanító anyagokban, háztartási felmosó szerekben, de tusfürdőkben, samponokban, szappanokban, habfürdőkben sőt még fogkrémekben is.

A nátrium-lauril-szulfátot (SLS) az 1930-as évek óta használják összetevőként a sampongyártásban. Felületaktív anyag, mely csapdába ejti a hajon található zsíros szennyeződéseket, melyek így vízzel könnyedén lemoshatóvá válnak. Emellett hatásos habképző, ami egy sampon esetében különösen fontos. 

Bár a hírneve negatív, arra nincs bizonyíték, hogy az SLS az egészségre nézve komolyan veszélyes vagy rákkeltő lenne. Ami viszont igaz, hogy bőrirritáló (annyira, hogy jellemzően SLS-t használnak a kozmetológiai kutatásokban a bőrirritáció kiváltására, hogy pl. különböző gyulladáscsökkentők hatását teszteljék aztán), ezért hacsak nem az összetevő lista utolsó helyeinek egyikén szerepel jobb elkerülni.  A legfőbb probléma az SLS – sel, hogy túlzottan tisztít, így megbontja a bőr természetes védőrétegét, ami miatt gyakran okozhat száraz, húzódó érzést. A fejbőr egyensúlyát, PH értékét is felboríthatja, viszkető, száraz, hámló érzést okozva, előidézi a fejbőr gyakori problémáit, mint a korpa vagy az intenzív zsírosodás.

Mi VAN az ARMONÍA SLS mentes samponjaiban?

Sodium Lauroyl Methyl Isethionate egy szulfátmentes, vízben oldódó, kókuszból előállított, felületaktív anyag, ami az egyik legbiztonságosabb, és leggyengédebb felületaktív összetevő a kozmetikai piacon. A felületaktív anyagok a legtöbb tisztítószerben megtalálhatóak, mivel zsírtalanítják, emulgeálják az olajokat és zsírokat, és bár néhány felületaktív anyag (SLS) szárító és irritáló, a nátrium-lauroil-metil-izetionát enyhe és gyengédnek bizonyul a bőrre nézve. Ez azért is lehetséges, mert nagy molekulasúlyú összetevő, ami azt jelenti, hogy nem szívódik fel a bőrben.
A nátrium-lauroil-metil-izetionát egy másik nagy előnye a habzóképesség, így a legtöbb szulfátmentes sampon használatával ellentétben a hajmosás élménye megmarad!

Milyen haj problémákra nyújt megoldást az ARMONÍA?

·         CSALÁN SAMPON - ZSÍROS HAJRA

A CSALÁN Erős összehúzó hatásával szabályozza a faggyúképződést, táplálja a fejbőrt, nyugtató hatása révén csillapítja a fejbőr viszketést és a bőrirritációt, hogy hajad selymes és fényes legyen. 

·         AGYAG ÉS KÉN SAMPON – KORPÁSODÁSRA

A sampon agyag, kén, és méz hatóanyagai eltávoltják a korpát okozó rendellenes hámréteget, ásványokkal és tápanyagokkal erősítik a sejtszöveteket. Száraz és zsíros korpa kezelésére egyaránt ajánljuk.

  •          MIMÓZA SAMPON – REVITALIZÁL, HAJHULLÁS ELLEN

Mimózával, mézzel és ginzenggel erősíti a hajhagymákat, serkenti a vérkeringést. Normalizálja a haj növekedési ciklusát és csökkenti a hajhullást, hogy újra egészséges, fénylő hajad lehessen.