Barion Pixel

Bemutatjuk Dr. Poroszkai Máriát, bőrgyógyászunkat


2004-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán, majd a Fővárosi Egyesített Szent István-és Szent László Kórház, valamint a Semmelweis Egyetem Bőrklinikáján szereztem meg a bőrgyógyászati gyakorlatomat. 2012-ben kiválóan megfelelt minősítéssel teljesítettem a bőrgyógyászati szakvizsgát. Az érdeklődési területem az általános bőrgyógyászat mellett az esztétikai, non invasiv beavatkozási lehetőségek, ezért számos hazai és külföldi esztétikai tanfolyamon vettem/veszek részt. Az ambuláns bőrszakrendelések mellett a Bársony orvos-esztétikában kezdtem el dolgozni. A megelőzés és a megfelelő bőrápolás híve vagyok, de amennyiben szükséges az alábbi esztétikai kezelési eljárásokat végzem: botox, töltés, mezoterápia, Drakula terápia, felszívódó biofonalakkal való arckontúrozás, lézeres arcfiatalítás és jóindulatú bőrnövedékek heg nélkül eltávolítása, hegkezelés, IPL kezelések, zsírbontó injekciós beavatkozások stb. Részt vettem az esztétikai világkonferencián Monte-Carlóban, ill. az európai esztétikai konferencián Párizsban, hiszen az újdonságok megismerése és elsajátítása mindig is rendkívül fontos volt számomra. 

2014 óta a Fehérhajó Revital Center orvoscsapatát erősítem, ahol először Dr. Kriston Renáta javasolta, hogy próbáljam ki az Armonia termékcsaládot, mely minőségét és hatékonyságát Ő már évek óta tapasztalja. A termékcsalád engem is meggyőzött, és azóta is rengeteg pozitív visszajelzést kaptam az Armonia termékekkel kapcsolatosan. 

A készítmények bio minősítése, valamint az allergiára való hajlam minimalizálása garancia számomra és a pácienseim számára. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, akinek bőrproblémája van, illetve azok számára is, akik a bőrproblémák megelőzésére törekednek.

TV felvételek, interjúk a doktornővel: http://www.feherhajorevital.hu/media/videok#top


Elégedett ezzel a cikkel? A cikk hasznossága: 0 / 0

Gyakran Ismételt Kérdések Ugyanabból a Kategóriából

Alfa-hidroxidok (AHA gyümölcssavak és Alfahidroxisavak)

Gyümölcssavaknak nevezett természetes eredetű savak, melyek azonban nem kizárólag gyümölcsökben (pl. almában, citrusfélékben, naspolyában, szőlőben…) termelődnek, hanem tejben és cukornádban is. A hidratáláson kívül legismertebb tulajdonságuk az ún. peeling-hatás, tehát hogy serkentik a hámlás természetes folyamatát, amely a bőr elöregedése és a napfény okozta károsodások miatt zavart szenvedhet. Az AHA gyümölcssavak (és azon belül is a glikol-savak) nemcsak azért elengedhetetlenek a sima és üde arcbőr biztosításához, mert hatékonyak a szarusodás folyamatával szemben és nagy szerepet játszanak az elhalt bőrsejtek eltávolításában, hanem azért is, mert serkentik a bőr rugalmasságáért és szépségéért felelős kollagén képződését, valamint foltcsökkentő tulajdonsággal is rendelkeznek, amennyiben felgyorsítják a nap hatására kialakult pigment anyag, az ún. melanin festéksejt elhalványodását.Összefoglalva: az alfa-hidroxidok fokozzák a vérbőséget, serkentik a keringést, csökkentik a ráncokat, oldják a felszíni keratinját és javítják a bőr vízmegkötő –azaz hidratáló– képességét.Hámlasztó és bőrmegújító hatásuk szinte napok alatt jelentkezik, de a bőr teljes megújulása egy 28 napos ciklus alatt megy végbe. Ez alatt az idő alatt a bőr ”kicserélődik”, lezajlik a szaruképződés folyamata, a bőr regenerálódik.Bár más és más név alatt, az AHA savak használata messzire nyúlik vissza. Kleopátra savanyú szamártejben fürdött, a Napkirály udvarában musttal mosakodtak az udvarhölgyek, a régi magyar falvakban pedig reszelt alma pakolást kapott a menyasszony, hogy másnap bársonyos és üde arccal vezessék az oltár elé. Manapság vannak igen hatékony, koncentrált AHA- krémek, melyek használatát azonban – mivel az erős peeling hatás miatt a bőr vékonyabbá, érzékenyebbé válik – tanácsos kozmetikussal vagy bőrgyógyásszal egyeztetni. Ezeket a hámlasztó krémeket semmiképpen ne használjuk a szemünk környékén. Arra is érdemes odafigyelni, hogy az általunk használt bőrápolószerben található alfahidroxisav természetes eredetű-e. Merthogy vannak szintetikus készítmények is, és egyáltalában nem mindegy, hogy melyiket használjuk.Az Armonía csiga-termékei (mind a Genuine, mind pedig az Armonía natural márka Helix Aspersa termékcsaládja esetében) olyan arányban tartalmaznak alfa-hidroxidokat, mely teljes mértékben biztosítja a bőrregeneráló hatást, de nem okozhat az AHA kúráknál időnként előforduló viszketést vagy bőrpirosodást.


Elégedett ezzel a cikkel? A cikk hasznossága: 0 / 0

Biotin: B7-vitamin

A leginkább biotinként ismert H-vitamin a B-vitaminok családjába tartozik, s mint olyan, vízben oldódik. A biotin a hámszövet védelmi vitaminja, baktériumok, élesztőgombák fontos enzime. A B vitaminokhoz hasonlóan részt vesz a zsírok, fehérjék és szénhidrátok lebontásában, segít a fehérjék, folsav, pantoténsav és a B12 hasznosulásában, valamint a bőr és haj számára nélkülözhetetlen zsírsavak előállításában játszik fontos szerepet. A kozmetikában nagyra értékelik, mert egészséges bőrt, hajat és körmöt biztosít, de a szem és a máj számára is nélkülözhetetlen. Javíthatja az ekcéma és bőrgyulladások állapotát és növeli a sejtek inzulinérzékenységét, ami miatt cukorbetegek számára is hasznos lehet. Hiánya a hámszövet ellenállását csökkenti, a bőr kiszárad, pikkelyessé válik, súlyosabb esetben gyulladások léphetnek fel, hajhullást idézhet elő, csökkentheti a nemi vágyat, akár még a gerincvelő-bántalmakat is okozhat. A rendszeres alkoholfogyasztás nehezíti a biotin fölszívódását, a dohányzás pedig nagyobb mennyiség bevitelét igényli.

Természetes forrásai a máj, vese, tojássárgája, élesztő, szardínia, túró, karfiol, spenót, banán, mogyoró, mandula, dió, szezámmag, bab, szójabab, gabonafélék, hántolatlan rizs, gomba. A gyümölcsökben és húsokban kevés H-vitamin található.


Elégedett ezzel a cikkel? A cikk hasznossága: 0 / 0

Hialuronsav

Természetes poliszacharid, amely minden szövetben megtalálható. Az emberi testben többek között vízmegkötő, illetve az ízületekben és izmokban síkosító szerepet tölt be. Az emberi szervezetben lévő hialuronsav 56%-a a bőr kötőszöveteiben található, 35%- az izmokban és csontokban, a maradék 9% az ízületi folyadékban, vérben és nyirokban. A kor előrehaladtával a hialuronsav mennyisége csökken a szervezetben, ami a kötőszövet volumenének csökkenéséhez, és ezáltal a bőr tónusának romlásához és a ráncok elmélyüléséhez vezet. Anyagának konzisztenciája és szövetbarát jellege ad lehetőséget arra, hogy számtalan gyógyszerészeti –különösen szemsebészeti és osteoarthritis-szel kapcsolatos– termék része legyen. Különleges vízmegkötő képességének köszönhetően –egyetlen molekulája 1000 vízmolekulát képes megtartani– a kozmetikában igen hatékonyan használják ráncok feltöltésére, petyhüdt nyaki bőr megemelésére, dekoltázs feszesítésére, de még ajakfeltöltésre is. Hialuronsavat olyan szövetekből lehet nyerni, amelyek hialuron tartalma magas (pl. a kakas taréja), vagy bakteriális fermentációval lehet előállítani. Hidratáló, ránctalanító krémek gyakori komponense, de –magas előállítási költsége miatt– általában csak elenyésző mennyiségben.


Elégedett ezzel a cikkel? A cikk hasznossága: 0 / 0

Aminosavak (amino-karbonsavak)

Vitális fontosságú szerves vegyületek, melyek molekulájában aminocsoport és karboxilcsoport egyaránt előfordul. Ők a fehérjemolekulák építőkövei, tehát a szervezet fehérje szükséglete egyben aminosav szükséglet is jelent. A szervezetben 25 féle aminosav található, ebből 20 fehérjeépítő. Azokat az aminosavakat, melyeket a szervezet nem, vagy csak részben tud előállítani esszenciálisaknak (alapvetőeknek) nevezzük. Az emberi szervezet számára 9 aminosav esszenciális: metionin, treonin, lizin, izoleucin, valin, leucin, feni-alanin, tripofán és hisztidin.A fehérjék biológiai értékét esszenciális aminosav tartalmuk határozza meg. Az ún. elsőrendű vagy komplett fehérjék valamennyi esszenciális aminosavat megfelelő mennyiségben tartalmazzák, és ezért egyedüli fehérjeforrásként is elegendőek. Az állati eredetű fehérjék tartoznak ide, mint a hús, hal, tej, tojás… a másodrendű vagy inkomplett fehérjékből hiányoznak bizonyos esszenciális aminosavak, következésképp önmagukban nem elegendő fehérjeforrások, viszont egy másik inkomplett vagy komplett fehérjével kombinálva teljes értékűvé tehetőek. Ebbe a csoportba tartoznak a növényi eredetű fehérjék.


Elégedett ezzel a cikkel? A cikk hasznossága: 0 / 0

Product added to wishlist
Product added to compare.